7.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 6, 2024

Ще подпише ли Зеленски споразумения за сигурност с Германия и Франция?

Най-четени

Още публикации

Украинският президент Володимир Зеленски пристига в Германия в петък вечерта, съобщиха от украинската президентска канцелария. 

За петък са планирани срещи с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин и с френския президент Еманюел Макрон в Париж, преди украинският президент да отпътува за Мюнхен.

От срещата в Париж вече е известно, че Украйна и Франция искат да сключат двустранно споразумение за сигурност. Подробности за съдържанието на споразумението все още не са налични. 

Очаква се канцлерът Шолц да подпише и съответното споразумение между Германия и Украйна, което датира от срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли миналата година. 

Там държавните и правителствените ръководители на отбранителния алианс се споразумяха, че отделните държави членки ще сключат съответните дългосрочни споразумения с Украйна. 

Киев вече е сключил подобно споразумение с Великобритания. В събота Зеленски ще говори пред участниците на Мюнхенската конференция по сигурността. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации