12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Във Варна изследват безплатно за СПИН

Най-четени

Още публикации

От безплатно изследване за ХИВ/СПИН, Хепатит Б, Хепатит С и сексуално предавани инфекции може да се възползва всеки, посетил специализирания кабинет на РЗИ до 19 февруари. КАБКИС се намира на ет. 5, ст. 501 с работно време от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 ч., с обедна почивка от 12:00 до 12:30 ч. Инициативата е част от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания, който по традиция се провежда в средата на февруари.

Kато част от кампанията в музей на здравето в РЗИ-Варна ще се прожектират видеофилми на тема ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции с раздаване на здравно-образователни материали. Ще бъдат организирани беседи с ученици на тема ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции с раздаване на здравно-образователни материали по темата на място в Първа езикова гимназия и Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио – Кюри“ от училищните превантивни клубове към Дирекция „Превенции“, Община Варна.

Ако сте били изложени на риск от заразяване с ХИВ, непременно си направете изследване за ХИВ (ХИВ тест) и потърсете навременна медицинска помощ.

Снимка: Live.varna.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации