18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Храмът „Света София“ в Истанбул има космат талисман

Най-четени

Още публикации

Игрива котка се вмъкна в новооткрития етаж за туристически посещения на храма „Света София“ в Истанбул и плени сърцата на посетителите, съобщава турския новинарски сайт Хюриет дейли нюз.

Посетителите на храма не можаха да устоят на чара на четириногия обитател, който бързо се превърна в атракция, както за местните хора, така и за туристите.

От 15 януари „Света София“ е разделена на две помещения с отделен вход. Голямата молитвена зала на входния етаж е със свободен достъп и е предназначена за поклонение. Вторият етаж, където се влиза срещу входна такса от 25 евро, е предвиден за туристически посещения на храма.
Практиката беше предложена като решение за дългата опашка на входа на историческия обект.

Посетителите на „Света София“ вече имат възможност да се срещнат и със симпатичната котка, вмъкнала се в етажа за туристически посещения. Опашката от посетители, чакащи ред да погалят новия талисман на храма и да се снимат с него, е станала тенденция, посочва изданието.

Снимка: pixabay

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации