21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, май 7, 2024

Стана ясно кога започва електронния прием за първокласници във Варна

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Електронната система за прием в първи клас за учебната 2024/2025 година в общинските училища във Варна ще бъде достъпна за регистрация на заявления от 10:00 часа на 15 май 2024 година. Крайната дата за кандидатстване е 23:59 часа на 27 май.


Първото класиране ще бъде обявено до 17:00 часа на 30 май 2024 година. Записването на приетите деца ще става в периода 31 май – 5 юни.


Резултатите от второто класиране при приема на първокласници ще бъдат обявени на 14 юни, а от третото класиране – на 29 юни.


Родителите могат да се запознаят с правилата за прием на адрес https://school.uslugi.io/rules. Водещ критерий остава близостта до училището по постоянен или настоящ адрес на детето.


Рубриката „Училища“ в платформата https://school.uslugi.io/SchoolAreas би ги улеснила да се ориентират в разположението на училищата в града при избора на желания.


В рубриката „Често задавани въпроси“ – са публикувани основни указания в начина, по който се извършва кандидатстването и записването на вече приетото дете.


Преди отваряне на системата за прием, предстои актуализация на районите на училищата. Те ще бъдат публикувани в рубриката „Райони“.  


Всички новости преди и по време на протичане на приема ще бъдат публикувани периодично в рубриката Новини“ на адрес https://school.uslugi.io 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации