14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Общинският съвет във Варна е против ветропарковете в Черно море

Най-четени

Още публикации

Общински съвет – Варна се обяви в подкрепа на браншовите организации от сектори „Туризъм“ и „Рибарство“, които настояват за оттегляне на законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства. Законът предвижда изграждане на ветрогенератори в Черно море.

Въпросът беше поставен от общински съветници и представители на туристическия бранш, рибари и природозащитници преди началото на днешното заседание на местния парламент. Гласувана бе декларация, подкрепяща искането на браншовите организации за оттегляне на законопроекта, която ще бъде изпратена до Народното събрание.

В началото на сесията стана ясно, че в местния парламент са постъпили писма от Общинската избирателна комисия, с които тя уведомява съветниците за прекратяване пълномощията на Николай Желязков и Цветнен Цветков като кметове на районите „Приморски“ и „Одесос“. По този повод членовете на ОбС-Варна решиха да включат в дневния ред точка за избор на временно изпълняващи длъжността кмет на двата варненски района.

От групата на ГЕРБ поискаха да се отложи точката за приемане на бюджета на Община Варна за следващото заседание с мотива, че материалите по нея са внесени снощи и съветниците не са могли да се запознаят с тях, за да вземат информирано решение. Предложението не получи необходимата подкрепа, най-важният финансов документ ще бъде разгледан на днешното заседание.

Снимка: pixabay

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации