12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Продажбата на общински имоти във Варна пак разпали дебати в „Пленарна“

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Програмата за разпореждане с общински имоти пак стана повод за разгорещени дебати. На днешното заседание на Общински съвет стана ясно, че тя вече е коригирана от общинската администрация и всички незастроени терени за продажба са извадени. На тяхно място обаче били вкарани допълнителни имоти за ликвидиране на съсобственост, така че да се запази макрорамката на програмата. Това стана ясно от думите на зам. – кмета Диан Иванов. Това, че коригираната програма е внесена в последния момент и съветниците не са имали възможност да се запознаят подробно с новостите стана повод за разпален дебат.

Групата на „Възраждане“ заявиха, че няма да участват в гласуването, защото не могат да вземат информирано съгласие. Пред съветниците на практика беше представена нагледно първоначалната програма, а не коригираната. Така никой на практика не знаеше кои са новите имоти в нея.

Все е било, ама подобен цирк не е било. Това са имоти за ликвидиране на съсобственост, които не знаем и върху които могат да се стартират инвестиционни намерения.“, каза Тодор Балабанов.

Колегата му Иван Портних допълни, че фарсът е удивителен.

„Положителното е, че вече кметът знае за направените промени, защото се оказа, че при първия внесен вариант не знаел. Сега обаче имам едни други над 100 имота. Никой не знае какви замени са направени в последния момент. Всяка една ликвидация на съсобственост изглежда безобидно, но всичко това отпушва инвестиционни намерения и разбирайте веднага това са нови сгради.

Това не е нито спешно, нито необходимо. Призовавам мнозинството да спре този цирк и това безсмислено бутане на бюджета на инат. При положение, че има насрочена сесия след една седмица. Това прескача всякакви граници и после естествено, че този бюджет ще бъде атакуван по съответния ред.“, каза Портних.

Георги Георгиев от „Възраждане“ предложи точката да отпадне и да бъде разгледана първо на комисия по собственост и стопанство. Искането му обаче не събра достатъчен брой гласове и точката остана е дневния ред.

Междувременно имаше политически престрелки между зам.-кмета Диан Иванов и представители от групата на ГЕРБ.

Внушенията не отговарят на истината. Вие сте този, който е разпродал милиони кв.м. Администрацията в лицето на Коцев до момента не е продал нито един имот.“, обърна се Иванов към Портних.

Бившият градоначалник на свой ред коментира, че през трите му мандата има едва три продадени общински имота и не може да се говори за никакви милиони кв.м.

Източник: Moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации