12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, май 14, 2024

Apple се отказва от плановете си за електрически автомобили

Най-четени

Още публикации

Apple е отменила плановете си за създаване на електрически превозни средства (EV) десетилетие след слуховете, че производителят на iPhone работи по проекта.

Фирмата никога не е потвърждавала публично проекта, в който участват около две хиляди души.

Според Bloomberg News много служители от проекта ще бъдат преместени в подразделението за изкуствен интелект (ИИ) на производителя на iPhone.

Съобщава се, че екипът на автомобила на Apple е бил известен като Група за специални проекти като част от проекта „Титан“ на главния изпълнителен директор Тим Кук.

Тъй като харчи милиарди долари за научноизследователска и развойна дейност, първоначално се говореше, че компанията работи върху напълно автономен автомобил без волан и педали.

Изследователската фирма Counterpoint подчерта, че решението е взето в момент, когато пазарът на изкуствен интелект в потребителската електроника рязко нараства.

През последните месеци американските гиганти в автомобилната индустрия Ford и General Motors отложиха плановете си за разширяване на производството на електромобили.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации