16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Глобиха мъж, обикалял гол в паркинга на варненски мол

Най-четени

Още публикации

400 лева глоба наложи Районният съд във Варна за проява на дребно хулиганство. Случаят е от 15 декември миналата година. В ранния следобед на тази дата 42-годишен мъж отишъл с автомобила си на паркинга на варненски мол, на едно от подземните нива, съблякъл се гол и започнал да си прави видеоклип, като се разхождал около колата си. Преминаваща през паркинга жена възприела поведението му и направила видеозапис, който непосредствено след това показала на продавач-консултант в един от търговските обекти. Била уведомена охраната на мола и извършен преглед на видеоохранителните камери, където също са били регистрирани непристойните действия.

Районният съд прие, че  безспорно с поведението си 42-годишният мъж е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите, възприели деянието му, което има характеристиките на непристойна проява, доколкото е извършено на публично място, в оживен район и в светлата част от денонощието, когато поведението на лицето е могло да бъде възприето от голям кръг граждани, включително малолетни лица. Проявата е в разрез с етичните обществени норми, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност деянието не съставлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а административно нарушение. Съдът прие, че е налице основание за налагане на административно наказание между средния и максималния размер, предвиден в разпоредбата на Указа за борба с дребното хулиганство, а именно – „Глоба” в размер на 400 лева. 

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред  окръжния съд е насрочено за 5 март от 13 часа. 

Снимка: pixabay

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации