13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 9, 2024

Варненският AI бранд BUL-AI ще вземе участие на националния конгрес по ангиология

Най-четени

Още публикации

Варненският бранд за разработване на хардуер и софтуер с изкуствен интелект BUL-AI ще бъде официален гост на Трети национален конграс по ангиология. Това съобщиха специално за BudnaVarna от пресцентъра на набиращото популярност сред техсредите име.

Третият национален конгрес по ангиология ще се фокусира върху намирането на решения, обвързани с изкуствен интелект, които да подпомогнат медицинската работа в борбата със сърдечно-съдовите заболявания. Варненският бранд предстои да вземе участие в дискусията и презентацията на организираното от Българското дружество по ангиология събитие, което ще се проведе на 05-06 април 2024 г. в „Гранд Хотел Милениум“ гр. София.

Конференция на БДА за ангиология

Наши източници казват, че на самото събитие ще бъде дискутирана съвместната работа между BUL-AI: Български изкуствен интелект (отваря се в нов прозорец) и БДА по повод развитието на Image Recognition модел, който да позволява разпознаването на заболявания в кръвоносните и лимфните съдове и с това да улеснят максимално работата на медиците и да увеличат шансовете за ранно откриване при заболелите лица.

За BudnaVarna от BUL-AI казаха:

През последните няколко месеца, BUL-AI разработваше усилено алгоритъм с изкуствен интелект в сектора на медицината и по-специфично в ангиографията. На този етап, ние сме във фаза от разработката на технология, която да разпознава различни заболявания, свързани с кръвоносните и лимфните съдове, като за продължението на нашия проект ще разчитаме на съвместната си работа с Българското дружество по ангиология.

Ние сме позитивно настроени, че партньорство с тях и възможността те да ни предоставят графична информация, с която ние да тренираме нашия алгоритъм, ще доведат до подобряване на цялостното състояние на българската медицината и с това ще бъдат спасени множество човешки животи.

Възможностите пред нас са безкрай, като единственият ни съперник е времето.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации