13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Спешният център във Варна се сдоби с още една високорпоходима линейка

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи поредна нова високопроходима линейка по проекта „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на проекта, който се реализира на територията на цялата страна, е 207 250 930, 74 лв. Бенефициент е Министерството на здравеопазването. Целта му е осигуряването на качествен, равнопоставен и навременен достъп до услугите на спешната медицинска помощ на гражданите на България и на пребиваващите на нейната територия.

Проектът обхваща не само доставката на общо 400 оборудвани медицински превозни средства, а и строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в обекти от системата на спешна медицинска помощ и модернизиране на помещенията чрез доставка на оборудване и обзавеждане, съобщиха от Областния информационен център във Варна.

Филиалите за спешна помощ във Варненско, обхванати от проекта на здравното министерство, са в общините Варна, Бяла, Провадия, Белослав, Дългопол, Аксаково, Девня, Долни чифлик и Вълчи дол.

Доставените по проекта линейки гарантират висока степен на безопасност. Всеки автомобил разполага с различни видове специализирани носилки за транспортиране на болни в зависимост от състоянието им. Оборудван е и с устройство за изтегляне на хора, блокирани при катастрофи. Линейките имат и модерна апаратура: стационарна кислородна инсталация, транспортен респиратор, инсталация за аспирации, оборудване за инфузии, вградена библиотека за медикаменти, отоплителна, охладителна и вентилационна система, оборудване за управление на животозастрашаващи състояния.

Срокът на изпълнение на проекта е 23 юли 2024 г.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации