22.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Първият човек с имплантиран чип в мозъка игра шах онлайн (видео)

Най-четени

Още публикации

Компанията за мозъчни чипове Neuralink на Илон Мъск предава на живо как първият им пациент с имплантиран чип играе шах онлайн.

Ноланд Арбo, 29-годишният пациент, който беше парализиран под раменете след инцидент при гмуркане, играе шах на лаптопа си и движи курсора с помощта на устройството Neuralink.

Той получи имплант от компанията през януари и може да управлява компютърна мишка с помощта на мислите си, каза Мъск миналия месец.

„Операцията беше супер лесна“, каза Арбo във видеото, излъчено в социалната медийна платформа на Мъск X, имайки предвид процедурата за имплантиране.

„Буквално ден по-късно ме изписаха от болницата. Нямам когнитивни увреждания.”

„По принцип се бях отказал да играя тази игра“, каза Ноланд, имайки предвид играта Civilization VI, „вие всички (Neuralink) ми дадохте възможността да направя това отново и играх осем часа без прекъсване.“

Кип Лудвиг, бивш програмен директор за невронно инженерство в Националния здравен институт на САЩ, каза, че това, което Neuralink показва, не е „пробив“.

„Все още е в много ранните дни след имплантирането и има много учене както от страна на Neuralink, така и от страна на субекта, за да се увеличи максимално количеството информация за контрол, което може да се постигне“, добави той.

Въпреки това Лудвиг каза, че е положително развитие за пациента, че са успели да взаимодействат с компютър по начин, по който не са били в състояние преди импланта.

„Това със сигурност е добра отправна точка“, каза той.

Източник: Moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации