18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 8, 2024

Xiaomi предизвика бум с електромобилите си, ще се наложи да забави доставките

Най-четени

Още публикации

Само няколко дни след като китайският производител на смартфони Xiaomi пусна на пазара първия си електромобил, купувачите бяха уведомени, че може да се наложи да чакат до шест месеца, за да им бъде доставен автомобилът.

Потребителите в китайските социални мрежи активно споделят как фирмата уведомява купувачите, че доставката на SU7 Max може да отнеме 27 седмици.

По-рано компанията заяви, че предварителните поръчки са достигнали 88 898 в рамките на 24 часа.

Технологичният гигант, който е третият по големина продавач на смартфони в света с пазарен дял от около 12 %, се изправя срещу съперници в областта на електромобилите като Tesla на най-големия пазар на автомобили в света.

Цената на стандартния модел SU7 е 215 900 юана (27,670 евро), а версията Max струва 299 900 юана.

Стартовата цена в Китай за Model 3 на Tesla е 245 900 юана.

SU7, който предизвиква сравнения с моделите Taycan и Panamera на Porsche, има минимален пробег от 700 км, като превъзхожда Tesla Model 3 (който е с пробег малко над 500км).

Като част от кампанията си за популяризиране на SU7, Xiaomi пусна и специални версии на автомобила, наречени Founder’s Edition, които се предлагат с безплатни подаръци, като например хладилници.

Фирмата се надява, че общата операционна система на SU7 с нейните телефони, лаптопи и други устройства ще се хареса на съществуващите клиенти.

Електромобилите на Xiaomi се произвеждат от подразделение на държавния автомобилен производител BAIC Group в завод в Пекин, който може да произвежда до 200 000 автомобила годишно.

Но този ход на Xiaomi идва в момент, когато ръстът на продажбите на електромобили се забави в световен мащаб, предизвиквайки ценова война.

Xiaomi заяви, че ще инвестира 10 млрд. долара в бизнеса си с превозни средства през следващите 10 години.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации