16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Благомир Коцев започва поредица от срещи с кметовете на райони и села на територията на община Варна

Най-четени

Още публикации

Кметът на Варна Благомир Коцев започва поредица от срещи с кметовете на петте района и петте кметства на територията на община Варна. Първото му посещение беше в Звездица, където се срещна с кмета на селото Станислава Христова. На срещата присъстваха още заместник-кметовете по инфраструктурата Пламен Китипов, по сигурността Илия Коев, както и директорът на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“ Стоян Аргиров.


Поставянето на нови точки за видеонаблюдение бе една от обсъжданите теми. Предвижда се камери да бъдат поставени на места, където има концентрация на изхвърляне на строителен отпадък. Ще бъдат наложени и санкции на всички установени нарушители на чистотата в селото, каза по време на срещата Коев. Ще се търсят варианти и за обезопасяването на опасни и необитаеми сгради, подчерта той. 


Станислава Христова запозна кметския екип с проблемите на селото. Сред тях са лошата улична инфраструктура, липсващо на места осветление, старата водопроводна мрежа и други. Решаването на проблема с ВиК в района е включено в исканията на Община Варна за финансова помощ от държавата, напомни по време на срещата заместник-кметът Китипов.


Съдействие във възобновяване разкопките на древен храм в района на землището поискаха още от ръководството на селото. Край Звездица бяха открити останки от ранно-християнска базилика от V-VI век, от времето на император Юстиниан Велики. За съжаление, мястото често се руши и разграбва от иманяри, обясни Станислава Христова. Тя поиска съдействие и за разширяването на еко парка в Звездица. 


Всички поставени проблеми предстои да се обсъждат и да се търсят варианти за тяхното решаване, бе коментирано по време на срещата. 

Снимка: Live.varna.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации