26.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Невиждано: Ето къде откриха 6 500 000 къса нелегални цигари (снимки и видео)

Най-четени

Още публикации

Близо 6 500 000 къса нелегални цигари, укрити в метални шкафове за ел. табла,  бяха открити при митническа проверка в района на ГКПП Кулата.


В късните часове на 16.05.2024 г. в района на ГКПП Кулата в рамките на съвместната акция на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите e извършена проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин.
По представените от водача документи той превозвал електрическо оборудване от Гърция за Литва.


Митническите служители насочили товарна композиция за рентгенов контрол с мобилна рентгенова система. След набелязани зони с нехарактерна плътност била извършена и физическа проверка.


Непосредствено до вратата на влекача, в металната кутия, наподобяваща електрическо табло, не били установени акцизни стоки. В останалите, обаче, били открити 650 кашона с тютюневи изделия – цигари с различни търговски марки.


В Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение –Петрич, е постъпило съобщение от дежурен митнически инспектор в Териториална дирекция Митница София за открито голямо количество цигари без български акцизен бандерол.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. чл. 234, ал. 1 от НК – държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол в големи количества.


По първоначални данни общото количество на предмета на престъплението е  6 499 000 къса (324 950 кутии).
Установено е, че товарната композиция, състояща се от влекач с полуремарке, е собственост на две български фирми. Водачът е дал показания, които се проверяват.


Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.


По данни на Агенция „Митници“ това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на ГКПП Кулата  за последните две години.

Снимки и видео: Агенция Митници

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации