24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Осъдиха варненец, откраднал автомобил от автомивка и се блъснал с него

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Условна присъда получи 43-годишен варненец за противозаконно отнемане на чужд автомобил.

Престъплението е извършено във Варна вечерта на 4-ти декември 2022 г. Към датата на деянието подсъдимият работил във варненска автомивка, като в обособено помещение към обекта оставал и да нощува. В това помещение въпросната вечер подсъдимият, след консумация на алкохол със свои познати, забелязал оригинален автомобилен ключ на оставен за почистване служебен товарен автомобил и предложил на един от гостите си да го закара до дома му именно с него.

Така подсъдимият без съгласието на собственика и упълномощените от него лица, управлявал чуждия автомобил до паркинг на жилищен блок във Варна, когато при предприета маневра се ударил в балкон и ограда, като последвали повреди на превозното средство на обща стойност за близо 8500 лева. На мястото на пътнотранспортното произшествие бил извикан полицейски екип. Деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта от 1,93 на хиляда, установено по надлежния ред.

Районният съд във Варна наложи на 43-годишният подсъдим наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок, съобщиха от пресслужбата на Районен съд – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации