35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Дете остана заключено в Tesla, след като батерията ѝ паднала

Най-четени

Още публикации

Дете на година и половина се заключи само в Tesla Model Y. Изваждането му било невъзможно, без да се счупи стъклото на колата. Пристигналите пожарникарите също не знаели как да отворят модела на калифорнийската марка. Автомобилите на Мъск се отварят с карта или от приложението.

Бабата, която придружавала детето, се казва Рене Санчес и живее в Скотсдейл, Аризона. Тя тръгнала със своята 20-месечна внучка към зоологическата градина във Финикс. Рене оставила малката в детската седалка и затворила вратата. И тогава започнал кошмарът: 12-волтовата батерия на Tesla, която захранва електрическите системи, „паднала“ на нула.

Санчес изпаднала в паника, когато не успяла да отвори колата с приложението или картата. Нито с натискане на дръжките на вратите. Tesla, за разлика от други автомобили, нямат физически ключ, който да използва механичната система вместо централното заключване. Отчаяна, тя решила да се обади на службите за спешна помощ, съобщава automedia.investor. 

Пожарната служба бързо се притекла, но първото нещо, което казали момчетата, било: „О, това е Tesla, не можем да отворим тези коли“.  В крайна сметка счупили прозореца, като преди това го опаковали така, че да не изхвръкне стъкло към детето.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации