18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Иван Портних: В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

Общинските съветници от ГЕРБ внасят сигнал в новата общинска управа, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ-Варна.

Ето какво заяви бившия кмет на Варна Иван Портних днес:

В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред строежа е незаконната плътна ограда, срещу която варненци с право възроптаха, че скрива панорамната гледка към морето.

Това заяви областният лидер на ГЕРБ Иван Портних на брифинг точно срещу масивния строеж в Приморски парк.

Групата на общинските съветници от ГЕРБ ще внесе писмен сигнал до новата общинска управа. Чакаме бързи отговори по темата, която е чувствителна за варненци – апартаменти ли, общежития ли се строят, кой и защо е издал строителни разрешителни. На кого е този имот, учудваща е смелостта на собственика да извършва това строителство в парка. Видно е, че след изборите са тръгнали попълзновенията в Морската градина, коментира Портних.

Той припомни, че според приетия ОУП е забранено строителството до Евксиноград, за което единствено са настоявали от ГЕРБ. „Депутатката от ПП/ДБ Стела Николова даваше ежедневно брифинг до пристройката, т.нар. кокошкарник на Марешки и какви лъжи имаше, че сме издавали строителни разрешителни в Морската градина. Истината е, че не сме издавали такива, отказахме да издадем и търпимост за строежа, а съдът излезе с решение за събарянето му. Строежът на

Марешки е несравнимо по-малък от тази сграда, която се вдига. Но реакции сега няма. А, ако са апартаменти, означава,че ще има и коли на собствениците, а уж щяха да спират трафика в Морската градина. Оградата, която скрива изгледа към морето, е незаконна и има предписание още от нашата администрация за събарянето й“, каза още Иван Портних.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации