16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

На Никулден преди 54 години Черно море бие Спартак Варна за купата на Съветската армия

Най-четени

Още публикации

Преди точно 54 години на на Никулден във Варна е празник, изправят се отборите на Черно море и Спартак Варна за купата на Съветската армия. Срещата е една, а залога е за честта на Варна. „Моряците“ побеждават с 2:1 с голове на Стефан Богомилов, а за „Соколите“ се разписва Иван Колев.

Ето и статия за мача:

Вчера се играха срещите от 1/16 финал от футболния турнир за купата на Съветската армия. Според регламента се играе само един кръг по системата на елиминирането. Във Варна се срещнаха местните „ЖСК-Спартак“ и „Черно море“.

От дълго време двата отбора не бяха играли по между си и това повиши интереса към мача. На стадиона дойдоха хиляди зрители, но веднага трябва да кажем, че те останаха разочаровани от незадоволителната, слаба игра, особено през второто полувреме.

В по-добра светлина се представиха двете единадесеторки през първото полувреме. Равностойно, с бързи набези по крилата, преминаха началните минути. При една атака в 11 минута Колев (ЖСК-Сп-11) би изненадващо и откри резултата. Това не смути черноморци и те на свой ред засилиха натиска и чрез Богомилов (ЧМ-10) в 20 и 22 минута поведоха с 2:1. След почивката темпото спадна, намаля и старанието на футболистите. На терена започна игра на дребно, без настойчиви опити да се демонстрира красотата на футбола. Победа с 2:1 спечели отборът на „Черно море“, който ще продължи по-нататък борбата за купата на Съветската армия.

снимка: chernomorefc.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации