22.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Областна администрация – Варна подкрепя кампанията „Аз вярвам и помагам“

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

В 14,00 часа днес пред сградата на Областна администрация – Варна на ул. „Преслав“ 26  ще бъде монтиран емблематичният метален контейнер „Сърце“ за събиране на пластмасови капачки. По този начин Областна администрация – Варна дава израз на последователната си институционална подкрепа за социално значимата и отговорна кауза на кампанията „Аз вярвам и помагам“.

През тази година благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“ си поставя за цел да събере 500 хиляди лева за изпълнението на 3 добри каузи:

Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ – Варна .

Втората Детска /неонатална/ линейка „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна“

Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия  в МБАЛ „Св. Анна – Варна“, където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

С подкрепата на хиляди българи, инициативата успя да осигури повече от 260 000 лева.

Владислав Николов, инициатор и председател на кампанията „Аз вярвам и помагам“ ще бъде специален гост днес в Областна администрация, а заедно с него очакваме и част от екипа пожарникари подготвили и реализирали заснемането на благотворителния календар като част от каузата „Аз вярвам и помагам“. На всяка страница на благотворителния „Календар с кауза“ има професионално заснета фотография с пожарникари от цяла България.

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ е създадена през 2015 г. Чрез нея се събират капачки за рециклиране, а със събраните пари се купува медицинска апаратура в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология. За 7 години инициативата е събрала над 241 тона капачки, а болниците са получили 22 вида модерно оборудване.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации