12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 22, 2024

Синята любов ръжда не хваща

Най-четени

Още публикации

Обикновено трудно се правят коментари след една среща, която предварително се е считала за спечелена от отбора фаворит. Драматичното равенство на Спартак Варна срещу Спортист Своге, дошло след числено неравенство заради изгонването на вратаря Георги Георгиев след 20-та минута, превърна срещата в истинска битка за надмощие на фона на тежкия и подгизнал терен на стадион „Спартак“.

Най-добре треньорът на варненци окачестви мача, поставяйки го в графата „задължителни победи“. Оправдания за подобна загуба на точки винаги могат да се намерят. В крайна сметка обаче не трябва да сме най-изявените максималисти, а и едва ли ще се намери отбор в световен мащаб, който през този сезон не е губил точки в преследване на по- амбициозни задачи.

Със сигурност мислите на привържениците са насочени към това, което предстои след неочакваните уволнения на най-важните хора от ръководството, на които и самият президент възложи голяма роля по време на представянето им. Тепърва предстои да се разбере какви са били причините за подобни действия. Всъщност, в царящия хаос на футбола ни се оказа, че в един добре обезпечен за стандартите ни клуб, като Спартак Варна, според доста медии, пълнещи и промиващи главите ни всеки един ден с всевъзможни треньори, напуснали клубовете по една или друга причина, идващи и заминаващи в прехода на варненци към efbet Лига, по важен е материалният критерий за сметка на истинската любов…

Да, неизвестността около клуба на този етап раздвоява мнението на мнозина , но е хубаво да се фокусираме и върху приятните неща, които се случиха напоследък. А те не са за пренебрегване. Определено повторното завръщане на Васил Петров оказа своя добър ефект върху играта на отбора в повечето от срещите. Варненският тим е в битката за едно от първите две места, осигуряващи промоция в efbet Лига. Та дори и в най-лошия сценарий, осигуряващ на третия бараж за влизане с отбора, наредил се пред двата изпаднали.

Освен всичко Спартак Варна е четвъртфиналист за Купата на страната и ако всичко е наред, пролетта „соколите“ ще се опитат да сътворят още един подвиг. Познавам доста привърженици на отбора, които винаги истински са подкрепяли клуба. Даже в миговете, когато неизвестността и разпада са били толкова близо. И заради тях клубът е оцелял, защото синята любов ръжда не хваща.

източник: Vsport

снимка: Vsport

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации