23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Великобритания ще продължи да подкрепя финансово Украйна и през 2024 г.

Най-четени

Още публикации

Обединеното кралство ще подкрепи Украйна финансово през следващата година на същото ниво както досега или дори повече, заяви външният министър Дейвид Камерън в парламента, цитиран от БНР.

Лорд Камерън каза, че не разполага с точна цифра за 2024 година, но отбеляза, че помощта със сигурност няма да спада. Той уточни, че до момента Великобритания е предоставила военна подкрепа в размер на 4,6 милиарда паунда. Отговаряйки на въпроси в Камарата на общините за първи път, откакто пое поста, Дейвид Камерън каза, че неотдавнашното му посещение в Украйна му е показало „колко ценена е британската поскрепа, как украинците наричат Великобритания партньор номер едно“. 

Той коментира и сраженията, като каза, че за разлика от тези по суша, в Черно море укаринците са изтласкали руския флот, отварайки зърнения коридор за корабите. „Корабите плават, износът върви, украинската икономика расте“, изтъкна Камерън. 

Външният министър посочи, че като се прибави и факта, че Украйна сега чука на вратата на НАТО и на ЕС, това е много положителна картина за тази страна. 

Лорд Камерън информира, че е разговарял във вторник с китайския си колега Ван И, като двамата са обсъдили намерението да имат конструктивни отношения по повод на ситуацията в Израел и Газа и незаконното нахлуване на Русия в Украйна. Обединеното кралство ще продължава да се ангажира съвместно с Китай там, където Пекин подкрепя британските интереси, каза лорд Камерън.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации