23.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Избраха ръководствата и съставите на комисиите в Общинския съвет на Варна

Най-четени

Още публикации

Общинският съвет във Варна избра ръководствата и съставите на постоянните, временните и специализираните комисии, съобщават от пресцентъра.

Начело на комисията по финанси и бюджет застава Николай Стефанов от „ПП-ДБ“. Неговият съпартиец Йордан Кателиев ще ръководи комисията по собственост и стопанство.

За председател на комисията по архитектура и градоустройство беше избран Иво Балчев от „Алтернативата“. Колегата му Георги Кулински от същата група поема транспортната комисия.

Съветниците от БСП Зорница Василева и Димитър Чутурков ще оглавят съответно комисиите по социални дейности и жилищна политика и по култура и духовно развитие.

Местният парламент реши Мария Тодорова от „Левицата!“ да ръководи здравната комисия, а Галина Иванчева от „Възраждане“ да поеме комисията „Туризъм, търговия и рекламна дейност“.

Начело на комисията по „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ застава Ивайло Костадинов от „Има такъв народ“. Владислав Бакалов от „Алтернативата“ беше избран за председател на комисията по наука и образование.

Георги Георгиев от „Възраждане“ ще оглави „Младежки дейности и спорт“. Неговите съпартийци Дилян Григоров и Николай Костадинов ще ръководят съответно ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ и ВрК „Структури и общинска администрация.

Михаил Луков и Евгений Йосифов от „ПП-ДБ“ ще председателстват комисиите за противодействие на корупцията и за опазване и възпроизводство на околната среда. Начело на Наблюдателната комисия ще застане Светослав Йорданов от „Възраждане“.

Председатели на ПК „Благоустройство и комунални дейности”, ВрК „Правна“ и ВрК „Изработване на проект за Правилник за организацията и дейността  на Общински съвет – Варна” не бяха избрани поради липсата на номинации.

В ръководствата на комисиите не участват представители на групите „Експертен център“, „Български гласъ“ и ГЕРБ. Преди гласуванията от ГЕРБ обявиха, че макар да разполагат с експерти в много области, няма да правят номинации в ръководствата на комисии и ще оставят на новосформираното мнозинство да поеме отговорност за тях. От другите две групи също не издигнаха свои кандидати.


Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации