26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 15, 2024

11-годишен стана студент в университет за програмисти у нас

Най-четени

Още публикации

Димитър Самаров е само на 11 години, но вече е студент в Софтуерния университет „Soft Uni”. Преди два дни петокласникът от Асеновград взе и първия си изпит с блестящ резултат – 250 от 300 възможни точки. Учебното заведение изказа специални поздравления към малкия студент и качи неговото постижение в своята официална страница, където, буквално за една вечер, хиляди лайкове превърнаха Димитър в едно от най-известните млади лица в IT сферата.

Ето какво написа 11-годишният студент Димитър Самаров в собственият си фейсбук профил: Днес е много специален ден за мен -Моят пръв изпит в университета по програмиране “Soft Uni” -взет ! Бях единственият 11 годишен,но се справих и събрах своите 250 от 300 възможни точки ,което направи студентският ми старт повече от успешен ! Благодаря на мама и тати (на всички приятели ,на госпожа Polina Simova,на онлайн преподавателите ми ) ,че ме подкрепят и пътуват с мен до София и работят много ,за да имам тези възможности ,техника и кураж -обичам ви ! — се чувства горд в Software University.

Той е роден в Пловдив, но живее в Асеновград. Ученик е в СУ „Св Княз Борис Първи”. От 7-годишен се занимава с различни извънкласни дейности. Интересът му към компютърните технологии е още от предучилищна възраст. В 1 клас попада в клуб „Компютър” към ЦПЛР ”Васил Левски” – Община Асеновград. Под ръководството на инж. Полина Симова, бързо се отличава със заложбите си, като през учебната 2017 г., едва на 9 години, става най-младият председател на градския клуб по компютри в цялата му история.

„Миналата година Димитър разбира, че ще бъде проведено безплатно компютърно обучение от единствения у нас Софтуерен университет „Soft Uni”, с цел запознаване на млади кадри с възможностите на съвременното програмиране. „Асеновград попадаше в листата с одобрените градове и така той беше най- малкият записал се участник за това обучение”, разказва пред TrafficNews.bg майката Ралица Самарова.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации