18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Мъж нахлу във ВиК по халат и с шампоан, иска да се изкъпе след 6 дни без вода (видео)

Най-четени

Още публикации

Млад мъж от Боляровското село Стефан Караджово влезе по халат в местното ВиК, за да се изкъпе, защото в селото му от шест дни няма вода.

„Протестираме, защото от 6 денонощия нямаме вода. Преди малко ни уведомиха, че водоподаването ще бъде възстановено. Дойдох при приятел да се изкъпя, защото от 6 дена вече не съм се къпал. Трагедия – някакви изгорели помпи с оправдания от лятото, постоянни проблеми с вдоподаването в селото имаме.

БНТ: Успяхте ли да се изкъпете във ВиК?
– Ами, нямат баня да ме обслужат хората, малко са неподготвени. Има подписка в селото, за да се оправят тези неща, трябва да се възстанови водоподаването в селото, защото не се издържа. Проблемът е от много време, постоянен е, няма решение“, каза пред БНТ Стоян Илиев, клиентът нахлул във ВиК по халат.

Без вода са голяма част от живеещите в Стефан Караджово. В селото се подменя водопровода и често хората остават без вода. Изгоряла е и помпата. Тя е вече подменена.

От местното ВиК увериха, че до утре сутринта водата ще потече в чешмите. Хората обаче искат радикално решение на проблема с безводието и са започнали подписка за смяна на шефа на ВиК Болярово.

„От известно време се подменя водопровода в голяма част от селото. Разбирате, получават се аномалии – от гледна точка на това, че водата спира, пуща се и от всички тези операции помпата, която захранва селото, не издържа. Държа да отбележа, че от страна на Вик-то имаме поръчана помпа, която ще дойде на 20 септември. Направихме всичко възможно да възстановим помпата на 30 години, за да може до 20 декември да има по-малко аномалии. До утре ще бъде подадена вода в селото“, каза Атанас Дженков, Вик Болярово.

bntnews.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации