23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Безплатен вход за Делфинариума във Варна

Най-четени

Още публикации

Делфинариумът във Варна организира безплатни коледни представления за децата. те ще се състоят на 16 декември от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. 

Малчуганите ще могат да видят какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините. посочват от Делфинариума.  И малки, и големи ще с енасладят на песни, танци, волейбол и футбол, както и въртене на обръчи заедно с морските бозайници.

Освен за делфините Добрия старец е подготвил и подаръци за децата. Той ше зададе въпроси, свързани с живота на тези бозайници и при правилен отговор – всеки ще получи награда. 

А ето и въпросите, скрити в големия чувал на Дядо Коледа: 

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?

Не. Въпреки, че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?

Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, за да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?

Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.

снимка: Делфинариум Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации