21.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Строителен бос от Варна давал директно по телефона нареждания на служителите в община Варна, обяви кметът Коцев

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

За тежки корупционни практики заговори Благомир Коцев. 

Той твърди, че в общината е имало престъпна практика строителен бос да звъни директно на служителите и да им дава нареждания.

Месец след встъпването си в длъжност Благомир Коцев отправи тежки думи към бившите управници на морската столица.

По думите му Варна е била дадена на концесия и е управлявана в полза на и от името на един строителен „предприемач“, на когото му е било позволено да звъни на всички служители директно, а те са били принудени да изпълняват неговите повели безпрекословно, предаде Морето.нет.

Според Коцев основните движещи сили зад всяко действие на предишното управление са били предимно изгодата, личните интереси и страхът.
 

Голяма част от „проектите“ са направени да обслужат или да бъдат изградени от кмета в сянка през последните 5 години – човек, когото много от служителите в общината наричат „шефа“ или „благодетеля“. Варненци добре знаят за какво говоря. „Шефът“ на общината не е бил Иван Портних, а човек, известен с прякора си.

Докато бившият кмет отсъстваше от обществения живот на Варна, именно това се е случвало в общината – налагано е поведение, притискани са хора, заплашвани са служители. Голяма част от бизнес проектите са били спирани с цел този, който има интерес да му се придвижат документите, да бъде принуден да отиде и „да се разбере с когото трябва“. И логично – това не се е случвало в Община Варна, а извън нея, в частни хотели. В кабинета на кмета преди моето встъпване в длъжност е имало стотици такива задържани преписки.


Коцев се закани да промени философията на управление на Варна и да върне морската столица към пътя на развитие.

Оттук нататък във Варна ще се работи прозрачно, проектите ще бъдат разглеждани обективно и без пристрастия, спазвайки стриктно законовите разпоредби и срокове. А когато общината стане дигитална, всеки ще може да проследява преписката си – в кой отдел се намира и кога ще бъде издаден отговорът.

Дирекцията по архитектура вече работи за това административната тежест да бъде олекотена и сроковете за издаване на отговори и разрешителни документи да бъдат съкратени.

Обявявам край на времето на привилегированите бизнесмени и преписките с приоритет. Каня варненския бизнес да следи активно за обществените поръчки, които Община Варна стартира, и да участва с оферти. Уверявам ви, че всички кандидати ще бъдат разглеждани равнопоставено и търговете няма да са с предизвестен победител.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации