12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 20, 2024

Кои са най-гледаните филми и сериали на Netflix

Най-четени

Още публикации

Netflix обяви, че вече ще разкрива два пъти годишно кои са най-гледаните продукции в стрийминг платформата. Първото издание на класацията „What We Watched: A Netflix Engagement Report” беше публикувана на 12 декември и разкрива какво са гледали хората през 2023 г.
Шестмесечният доклад следва друга стъпка към повече прозрачност в платформата – седмичните списъци Топ 10 и най-популярните продукции през 2021 г.
Освен най-гледаното в периода януари – юни и юли – декември, списъкът „What We Watched: A Netflix Engagement“ ще включва и общата продължителност на гледане на всяко предаване или филм – оригинален и лицензиран – които са преминали границата от 50 000 часа, както и ако заглавието е било достъпно в световен мащаб.

Общо този отчет обхваща повече от 18 000 заглавия – представляващи 99% от всички гледания в Netflix – и близо 100 милиарда гледани часа“, се казва в прессъобщението на компанията, цитирано от Today.com.

Какво са гледали хората от януари до юни 2023 г.?

The Night Agent – първи сезон
Ginny & Georgia – втори сезон
The Glory – първи сезон
Wednesday – първи сезон
Queen Charlotte: A Bridgerton Story
You – четвърти сезон
La Reina del Sur – трети сезон
Outer Banks – трети сезон
Ginny & Georgia – първи сезон
Fubar – първи сезон.

Вижте пълния списък и прегледаните часове тук.
Друга интересна информация от доклада
Netflix съобщава, че историите, които не са на английски, са генерирали 30% от всички гледания. Стрийминг гигантът казва, че по-старите заглавия продължават да събират интерес и генерират много гледания през годините и че „търсенето на по-стари, лицензирани заглавия продължава да расте, което генерира огромна стойност за нашите членове и за притежателите на права.“
Компанията отбелязва, че „успехът на Netflix идва във всички форми и размери и не се определя само от гледани часове. Имаме изключително успешни филми и телевизионни предавания с по-малко и повече гледани часове. Всичко опира до това дали един филм или телевизионно предаване е развълнувало публиката си – и размера на тази аудитория спрямо икономиката на заглавието.“

Вярваме, че информацията за гледанията в този отчет – съчетана с нашите седмични Топ 10 и списъци с най-популярни – ще даде на създателите и нашата индустрия по-задълбочена представа за нашите аудитории и това, което резонира с тях“, каза Netflix.

Съдържанието е извлечено от външен източник. Можете да прочетете пълния текст на новината ТУК.

снимка: Netflix

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации