5.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 21, 2024

Условна присъда за двама дрогирани шофоьри, спипани във Варна

Най-четени

Още публикации

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна, наложи наказание на 20-годишен чуждестранен гражданин за престъпление по транспорта.

При проверка на 23 септември тази година в КК “Св. Св. Константин и Елена“ 20-годишният младеж е засечен да управлява лек автомобил „Мини Купър“ след употреба на канабис, установено по надлежния ред с техническо средство – дрегер-тест за наркотици.

Подсъдимият водач приема да изтърпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 500 лева. Той бе лишен също от право да управлява автомобил за срок от 7 месеца.

Съгласно параметрите на споразумението, на основание чл.343б, ал.5 от НК, 20-годишният подсъдим  следва да заплати равностойността на управлявания след употреба на наркотично вещество лек автомобил в размер на 15 524 лв.

В друго бързо съдебно производство на 30-годишен мъж, управлявал автомобил „Пежо“ на 30 ноември т.г. в град Белослав след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, бе наложено условно наказание от 5 месеца лишаване от свобода и 500 лева глоба. С одобреното от съда и доброволно подписано от подсъдимия споразумение с признание на вината, той приема да му бъде наложено наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 12 месеца и е съгласен да заплати равностойността на автомобила в размер на 2000 лева.

Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации