15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Легенда на Черно море: Време е да станем шампиони, но се мъчат да спират отбора по нечестен начин

Най-четени

Още публикации

Легендата на Черно море Тодор Марев направи рекапитулация на изминалата година за тима, който завършва полусезона като лидер в шампионата.

„Отлично представяне, като ми се струва, че няколко пъти като че ли за миг имаше подценяване. Визирам последните минути в Пазарджик, които в последните минути загубихме 3 точки с много добра игра. Може би е грешка на растежа на този отбор, който е създал Илиан Илиев и ми се струва, че можеше на моменти да имаме още повече точки“, каза той в ефира на Спортното шоу на Дарик радио.

Той говори за старши треньора Илиан Илиев и за работата му с отбора: „Илиан Илиев го познавам още от детските му години. Аз като играех, той дойде и го приеха в отбора. Беше матрос. Още оттогава се виждаше, че ще напредне във футбола. Мина през Левски, ходи и в Португалия, събра много опит. Това нещо той го прилага сега в Черно море. На един треньор трябва да му се създадат условия, за да може той да се развива и не трябва да се прибягва до чистка, с която при първия неуспех се намесват силните в клуба. Ние показваме как се действа в близки отношения между ръководство и треньор и затова успехите са налице“.

„Не е поставян въпросът като фикс идея „Станете първи!“ или да ни се признава само първото място. С работата си и отношението си към школата, Илиан Илиев успя да направи така, че много бързо тези млади хора се приобщават към отбора и към мъжкия футбол и това помага на отбора. Естествено, че ще трябва да има и опитни състезатели. Прибягва се и до много качествени играчи отвън и ми се струва, че това е формулата за успех в нашите условия в България“, категоричен е Марев.

Треньорът от школата на Черно море каза какво му харесва в настоящия мъжки състав на варненци: „Хареса ми това, че преди всичко отборът е изграден със симбиоза между добри състезатели на базата на юноши от школата, хора от България и чужденци. В съблекалнята цари ред и дисциплина, с уважение към треньора, с уважение на младите състезатели към по-старите и грижата от по-старите към по-младите. От друга страна, ръководството непрекъснато подпомага Илиан Илиев, който успява с един сравнително не много голям бюджет да намира състезатели, които играят съвременен футбол. Това е заслугата на Илиан Илиев, защото успя да обедини тези хора около своите идеи“.

„Може би трябва да се увеличи броят на качествени играчи на пейката. Къса е пейката според мен и ако в действителност се прицелим към първото място, трябва да има още играчи, които като влязат, да не се почувства по никакъв начин, че влизат играчи, които не са основни. Мисля, че Черно море ще завърши в призовата тройка. Не мога да кажа дали ще станем първи, иска ми се да станем шампиони, време е да станем шампиони, но когато си спомня и по мое време, моят набор беше силен. Ние играехме с моите колеги около 10 години заедно, като имаше момент, в който бяхме 10-11 кръга начело, но се получиха негативни резултати. Имаше един мач в Петрич, нашият състезател се откъсна и остана сам срещу техния вратар и съдията свирна край, за да не вземем три точки. Върнаха ни да си доиграем още 5-6 минути да си доиграем докрая. Това нещо продължава и на моменти се забелязва в няколко срещи. Мъчат се по нечестен начин да спират този отбор. Ако са добре, ако побеждават, никой да не ги спира“, каза още той.  

„Трудно е да се прави паралел. Времената са други, футболът се смени. Аз съм защитник и стилът ми на игра много подхождаше на модела, който сега налага Илиан Илиев. Там е Виктор Попов, който е мой състезател, набор 2000. Ако съм могъл да им предам това, което е в мен, съм много доволен. Набор 2000 станаха шампиони на България. Трудно е да се направи паралел дали ще мога да играя и дали ще ме хареса в този ми вид Илиан Илиев. В действителност тогава ние просто не знаехме колко сме добри“, завърши Тодор Марев.

източник: Дспорт

снимка: ПФК Черно море

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации