15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

„Хамас“: Най-малко 20 000 са загиналите от началото на войната

Най-четени

Още публикации

Правителството на палестинското движение „Хамас“ обяви, че от началото на войната на 7 октомври израелските военни операции в ивицата Газа са отнели живота на най-малко 20 000 души, предаде Франс прес.

Сред загиналите са най-малко 8000 деца и 6200 жени, се казва в изявление на пресслужбата на управляващото в Газа правителство на „Хамас“, като се допълва, че 52 600 души са били ранени, предава БТА. 

Гласуването в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, целяща подобряване на катастрофалната хуманитарна ситуация в Газа, отново е отложено, този път за утре, съобщи постоянният представител на Еквадор – държавата, която председателства съвета този месец.

„Съветът за сигурност се съгласи да продължи преговорите и да даде повече време на дипломацията. Председателството ще пренасочи гласуването за утре сутринта“, заяви Хосе Хавиер де ла Гаска Лопес Домингес пред медиите в края на консултациите при закрити врата.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации