17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Летище Варна изпраща годината с 1.4 млн. пътници

Най-четени

Още публикации

снимка: Ивайло Старчев

Летище Варна и летище Бургас изпращат годината с 3.8 млн. пътници, които са разпределени почти поравно между двете аерогари. Това каза изпълнителният директор на „Фрапорт“ Франк Кванте, предаде репортер на Moreto.net.

По думите му цифрите са далеч от нивата от преди пандемията. Не достигат 1.2 млн. пътници. Все пак Кванте е оптимист предвид интереса на авиокомпаниите за разкриване на нови линии.

Шефът на Фрапорт разказа и за програмата, по която си партнират с Министерството на туризма и туроператорите и чрез която ще бъдат вложени 8 млн. лева в популяризирането на страната ни като дестинация на чуждите пазари.

Общините у нас ще участват с различни проекти за целта като ще получат по 400 хил. лева. Варна ще се включи с два проекта. Североизточният регион се цели най-вече в немския, полския, чешкия и скандинавския район.

Подобна програма се реализира за първи път. Очакваният ефект от нея е голям, предвид прякото въвличане на всички замесени в туристическия сектор.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации