12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Сподели! Да помогнем на малката Никол

Най-четени

Още публикации

С редакцията на „Будна Варна“ се свързаха родителите на малката Никол, Радослав и Мая, които отправят апел преди коледно-новогодишните празници, всеки който може да помогне на дъщеричката им.

Ето какво написаха те:

Здравейте познати и непознати хора!

Нашата дъщеря Никол е на 5 години и още от раждането си е диагностицирана с много рядко генетично заболяване ,а именно Nijmegen breakage , до Октомври тази година тя боледува сравнително рядко докато една вечер не вдигна температура и по стандартна процедура се свързахте с лекуващия и лекар ,който ни препрати  да пуснем кръвна картина , като си мислехме , че е поредния вирус , резултатите обаче ни оставиха  меко казано потресени  (някои от показателите и бяха много завишени ,а някой 3 пъти под нормата).

И така се озовахме пред отделението „Детска онкология и хематология „Варна , където ни приеха веднага … там последваха редица изследвания и миелограми (изследване на костен мозък), които показа ужасяващата диагноза „Остра лимфобластна Т-клетъчна левкимия„. Така започна нашия АД.

Започнахме курс на лечение с химиотерапия , но преди края на курса Никол направи гърч, веднага беше свалена за ядрено магнитен резонанс, който показа ,че тя е натрупала токсичност от химиотерапията…,което означава ,че тя не може да продължи лечението по стандартния протокол. В тази ситуация Мнението на лекарите е, че трябва да се направи трансплантация на костен мозък , за да може да бъде излекувана и за да се намали до минимум риска от рецидив на заболявнето.Бяха взети проби от мен и баща й,за да видим дали някой от нас може да бъде донор, баща и е по-съвместим,но не на 100% надеждата ни е в чужбина да намерим 100% донор и тази така сложна трансплантация да се извърши в чуждестранна клиника, но сумата за това лечение е непосилна за нашето семейство! Затова се налага да се обърнем към Вас за помощ !

МОЛЯ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ДЪЩЕРЯ МИ ДА ПОЛУЧИ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ИЗЛЕКУВА!

Линк към дарителската сметка ТУК

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации