14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Концерт под надслов „Светла Коледа“ събра малки и големи в община Аврен

Най-четени

Още публикации

Община Аврен във „Фейсбук“:

Коледа е празнична магия, блеснала да ни направи по-добри!

С тези думи започна празничния концерт под надслов „Светла Коледа“, организиран от Община Аврен.

В навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово, Народно читалище „П.Р. Славейков-1901“ в село Аврен посрещна деца от детските градини, училищата и самодейците от Община Аврен.

Гости на събитието бяха г-жа Светлана Георгиева – заместник-кмет на Община Аврен и г-н Кадир Кадир – председател на Общински съвет Аврен. Г-жа Георгиева поздрави всички присъстващи от името на кмета на Общината – г-н Емануил Манолов и от свое име, като пожела здраве, благоденствие и Светли Коледни празници.

Със силни аплодисменти концертът беше открит с Коледарите от с. Аврен, които по стара българска традиция изпълниха песни и наричаха за здраве и берекет.

В препълнената зала, на празнично украсената сцена се изявиха децата и младежите от общината с разнообразие от коледни песни, танци и стихове.

С изпълнение на „Кукерски танц“, самодейците от народно читалище „Просвета-1900“ с. Дъбравино прогониха злото и лошото от тази година и пожелаха здраве, плодородие и благоденствие през новата 2024 г.

По специална покана и за радост на всички деца, гости в читалището бяха Дядо Коледа и Снежанка. За положения труд и прекрасните си изпълнения децата получиха подаръци от тях.

В края на концерта сцената на читалището се оказа малка, за да събери всички състави и клубове, които с пълни сърца и много талант направиха незабравим празничния ден за присъстващите в залата.

снимки: Община Аврен

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации