14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

7500 лева за двама души за три вечери във Велинград

Най-четени

Още публикации

8050 лв. за апартамент в Бургас струва празнуването на Нова година в града на гларусите.

8050 лв. за апартамент в Бургас струва празнуването на Нова година в града на гларусите.

За пореден път едно от най-скъпите места за посрещане на новата година се оказва Велинград. Там в повечето петзвездни хотели партито излиза между 6000 и 7500 лева за двама души за три вечери. Миналата година градът се прочу с оферта от 11 500 лв. за 4 нощувки и би рекорда на Балканите. Сега цената вече е 7550 лв., но нощувките са 3. Най-интересното е, че свободни места няма според вестник „24 часа“.

„Най-скъпата оферта до момента е за президентски апартамент в 5-звезден хотел в Бургас срещу 8050 лв. В това влиза цената на двама за 4 нощувки“, коментира друг човек от бранша.

Някои хотели обаче таксуват отделно празничната новогодишна вечеря, която струва доста солидно.

Въпросът на много хора е защо, след като се оплакват от отлив на български клиенти, хотелите си позволяват такива цени. Всеки може да сметне какво е изял на закуска или на вечеря и то не е кой знае колко като цена.

В Сърбия, Турция или Румъния такива пакети са между 850 и 900 лв на човек за въпросните дни.

В Пампорово хотелите масово направиха отстъпки от около 15% за резервации до 15 декември. Новогодишните куверти с празнична вечеря са около 250 лева за възрастен и 130 лева за дете. Честито, както се казва. Колко от 130 лева ще изяде едно дете, се пита в задачата.

В Пиринския край предлаганите пакети за 3 и 4 нощувки са разпродадени още в края на лятото. Големите хотели продаваха 3-дневни пакети от 1000 до 2000 лв. на човек.

Интерес има и към празнуване на Нова година по морето. Кувертите там вече са свършили.

Хотелите във Варна и около града залагат на ол инклузив и музикална програма на популярни певци. Децата между 3-6 г. плащат 320 лв. за куверти, а от 6 до 12 г. плащат половината от цената за възрастен.

Един допълнителен детайл е, че колкото и да струва нощувката в даден хотел, в нея не влиза 1,50 туристическа такса на човек. Всеки трябва да си я плати допълнително.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации