27.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Сняг идва към Варна

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

По последни данни на традиционните глобални модели и изкуственият интелект на ECMWF между периода 6-8 януари 2024година се задава първата циклонална обстановка, която ще създаде в добри условия за валежи над България информира Meteo Bulgaria.

Влошаване на времето очакваме още на 6-ти януари (Йордановден), а на 7-ми валежите в Централна и Източна България ще са значителни по количества. Очакваме и силни пориви на вятъра по Черноморието. 

Като анализираме полетата нищо чудно дори да прегърми над Северозападна Турция и на места по Черноморието. Вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще започне да навлиза по-студен въздух.

Късно след обяд и през нощта срещу 8-ми януари, на места валежите, над крайните южни селища за кратко дъждът ще се примеси със сняг. ECMWF дори прогнози и снеговалеж в Странджа на 8-ми януари, но времето над цялата страна, постепенно ще се подобрява.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации