24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Три бебенца проплакаха в първите часове на Новата година в София

Най-четени

Още публикации

Две момиченца и едно момченце са новородените в първите часове на 2024 г. в три от столичните болници. Това съобщиха за БТА д-р Емил Гърчев, дежурен акушер-гинеколог в Родилна зала на Университетска АГ болница „Майчин дом“ и д-р Константин Маленов, директор на Първа САГБАЛ „Св. София“ и пресцентъра на УМБАЛ „Св. Анна“, предаваБТА.

Четири минути след полунощ се ражда първото за тази година бебе в „Майчин дом“. То е момиченце и тежи 2, 450 кг., разказа дежурният лекар д-р Емил Гърчев. Последното родено бебе за 2023 г. в болницата е момченце. Пет бебета вече са родени за 2024 г. в „Майчин дом“, а общо ражданията за миналата година са 3186.

Първа САГБАЛ „Св. София“ приключва годината с 1941 раждания, посочи д-р Маленов. Момиченцето, проплакало в 2:34 часа на 2024 г. ще носи името Василена.

От УМБАЛ „Св. Анна“ съобщават, че първото проплакало за 2024 г. бебе е момче с тегло 3,150 кг. и височина 52 см. Традиционно през годините ражданията в болница „Св. Анна“ са над 800.

Лекарите пожелават повече нормални раждания и да се раждат здрави и щастливи деца.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации