23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Варна в челната тройка за най-любимата храна на българина. Люта е и с много чесън

Най-четени

Още публикации

Шкембе чорбата е най- харесваната и предпочитана поръчвана храна за вкъщи от българите за тази година. Това посочиха статистикита на една от най-големите компаниии за доставка на храни и други артикули за потребителските навици през изминалата година.

Освен традиционната българска кухня, потребителите често поръчват и американска и италианска кухня, като сред най-популярните от тях са бургерите, сандвичите (дюнери и гироси) и пицата. София, Пловдив и Варна са трите водещи града с най-голям брой доставки чрез приложенията за поръчване.

Друг интересен факт е, че българите все повече предпочитат да избягват блъскането в супермаркетите през деня, като поръчват продукти директно до вратата си. За 2023 г. тенденцията за доставки от любимите магазини се е повишила с 46 на 100, като известен ръст се наблюдава при планираните поръчки с доставка в определен час и ден, а също и при поръчките с опция за вземане от място, пише „България Днес“.

Оказва се, че поръчката с най-много артикули, направена с приложението през 2023 г., е от супермаркет в Перник и включва общо 116 артикула.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации