29 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Кучкарника в Каменар с нов директор

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Директорът на Общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар Йордан Биков e освободен от длъжност със заповед на кмета Благомир Коцев. На негово място за временно изпълняващ длъжността е назначена Йорданка Тонкова.

От новото ръководство ще очаквам съвсем нов стил на работа, съобразен изцяло с най-високите стандарти за отношение и грижа към бездомните животни, коментира кметът Благомир Коцев още в понеделник.

Новоназначеният заместник-кмет по обществения ред и сигурността Илия Коев вчера направи внезапна проверка на приюта. Той заяви, че в най-кратък срок ще се постави специален контейнер за извършване на специфични ветеринарни дейности. Предстои да се предприемат и аварийно-ремонтни дейности съобразно метеорологичните условия с цел за осигуряване на по-добри условия на животните през зимата, каза още Коев.

По идея на кмета Благомир Коцев се планира и изграждането на нов приют за безстопанствени кучета, който да бъде изцяло съобразен с европейските стандарти. На този етап това е само идея, но ще заложим ресурс и ще търсим възможности за финансиране, обясни Коцев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации