35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Google обяви големи промени за всеки с Android и Samsung

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Google разкри куп нови функции на CES. Една от тях е новата система Бързо споделяне, разработен в сътрудничество със Samsung. Това ще замени Nearby Share на Google, което беше въведено през 2020 г.

Интересно е да видим как Google приема името на Samsung за това, което беше негова собствена подобна услуга. Новото Quick Share е обявено за най-доброто от двата свята. Google казва, че има „интегриран опит“ със Samsung, за да създаде най-добрата вградена опция по подразбиране за споделяне на съдържание peer-to-peer между всички видове устройства, работещи с Android или Chrome OS.

Сътрудничейки със Samsung, ние обединяваме най-доброто от нашите решения за споделяне в уникално крос-Android решение под Quick Share1. Интегрирахме изживяванията и създадохме най-добрата вградена опция по подразбиране за споделяне на съдържание peer-to-peer между всички видове устройства в екосистемите Android и Chromebook. И за да направим споделянето още по-безпроблемно между устройствата, ние работим с водещи производители на персонални компютри като LG, за да разширим Quick Share до компютри с Windows като предварително инсталирано приложение.

Това означава, че с просто докосване на новата икона за бързо споделяне можете да видите списък с налични устройства наблизо. Вие оставате в контрола върху поверителността си и можете да изберете в настройките на телефона си кой може да открива вашето устройство и да изпраща файлове, независимо дали това са всички, само вашите контакти или само вашите собствени устройства. Бързото споделяне ще започне да се разпространява на настоящите устройства с активирана функция за споделяне наблизо следващия месец., коментират от Гугъл.

Продължавайки напред, Fast Pair се разширява до Chromecast с Google TV в рамките на следващия месец и ще достигне до още повече устройства с Google TV по-късно тази година. След като поставите аксесоара си в режим на сдвояване, е само с едно докосване да свържете вашите съвместими слушалки или високоговорители към вашия Google TV. Ще има и лесни контроли за излизане аудио, което ви позволява бързо да се върнете към звука на телевизора по подразбиране, когато пожелаете.

От днес можете да предавате поточно съдържание TikTok от вашия телефон към устройства с вграден Chromecast. Скоро това ще важи и за видеоклипове на живо в TikTok.

Google казва, че до 2024 г. гамата телевизори на LG ще има вграден Chromecast, както и LG Hospitality и устройствата на LG Здравеопазване, така че да можете да излъчвате от телефона си към вашия LG телевизор във вашата хотелска или болнична стая. Google казва, че вече има над 220 милиона месечно активни Google TV и други устройства с Android TV.

Нова функция Cast идва по-късно тази година, която ще ви позволи да предавате поточно това, което се възпроизвежда в Spotify и YouTube Music от вашия съвместим телефон Pixel към вашия свързан таблет Pixel, когато е наблизо. По този начин, ако слушате на пътя на телефона си, можете да превключите на таблета си, когато се приберете у дома например.

В бъдеще телевизорите LG и избрани Google TV и други устройства с Android TV ще действат като центрове за Google Home, което ще улесни добавянето на устройства с активиран протокол Matter към вашата домашна мрежа и тяхното локално управление с приложението Google Home.

Приложенията и услугите на Google идват в повече коли

Android Auto4 също получава някои полезни надстройки. Първи при Ford Mustang Mach-E и F-150 Lightning през следващите месеци, електрическите превозни средства, съвместими с Android Auto, могат да споделят информация за батерията в реално време с Google Maps. Тази интеграция ще улесни шофирането на електрическо превозно средство, като предостави прогнозното ви ниво на батерията при пристигане на вашата дестинация, предложи спирки за зареждане по пътя и дори оцени колко време ще отнеме зареждането въз основа на вашето превозно средство.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации