16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Откриха ски сезона край Варна

Най-четени

Още публикации

Нощни спускания ще има на пистата край Вълчи дол в събота и неделя вечерта. Това стана възможно благодарение на новото осветление и добрата снежна покривка, осигурена с помощта на оръдия за сняг.

Температурите на северния склон на Кошу баир, където е пистата, продължават да са около нулата дори през деня, което прави снежното приключение гарантирано.

Над 300 любители на зимните спортове успяха да тестват съоръжението, което днес заработи отново след 7-годишно прекъсване, съобщиха от Община Вълчи дол,

Възрастни и деца, скиори, сноубордисти и ентусиасти с шейни, гуми и дори найлони се спускаха от ранна сутрин в събота. За да няма инциденти, за различните “дисциплини” бяха организирани отделни коридори.

Най-младият скиор вчера беше едва на 7 месеца – оборудван с мини ски и специално съоръжение, което да осигурява стабилността му с помощта на таткото. Сред най-възрастните ентусиасти на пистата беше 80-годишният Аспарух Стоянов, пенсиониран учител по физическо възпитание.

снимки: община Вълчи дол

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации