15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Възстановяват любима атракция на варненци

Най-четени

Още публикации

От днес 16 януари, започва и разчистване от диворастящи храсти на близо 80 парцела в Морската градина – от Зоопарка в посока на Север. За това докладва директорът на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“. След почистването на растителността ландшафтни архитекти ще направят огледи и ще изготвят становища за последваща санитарна резитба или цялостно премахване на опасни дървета в Морската градина. Припомняме, че въпросните парцели поетапно бяха прехвърлени от Областна администрация – Варна за управление към Общината. По думите на Аргиров, общата площ на всички парцелите надхвърля 100 декара и разчистването ще отнеме около 6 месеца.

По нареждане на кмета Благомир Коцев, Община Варна ще подготви документи и ще поиска от Областна администрация първоначално достъп, а впоследствие и управление и стопанисване и на Младежката площадка, която е в окаяно състояние. Теренът вече два пъти е искан при предходното управление, но прехвърлянето е било отказано. Кметът нареди още да се поиска за управление и бившия атракцион, който преди години е функционирал като летен бобслей. Целта е двата обекта да бъдат почистени и възстановени.

Кметът Коцев разпореди също да се изготви списък, придружен с карта, за всички терени общинска собственост, които са отредени за озеленяване и на тях могат да бъдат изградени паркове. По думите на директора на дирекция „Общинска собственост“, най-много такива площи има в районите „Вл. Варненчик“, „Младост“ и по-малко – в „Приморски“.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации