12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Черно море Тича с важна победа

Най-четени

Още публикации

Черно море Тича победи Шумен с 97:90 в мач от 18-ия кръг на Националната баскетболна лига. Варненци изиграха силно второ полувреме, за да стигнат до шестия си успех пред собствена публика и общо осми за сезона. Те имат и 10 загуби и са в средата на временното класиране, веднага след челната петица. В следващия кръг „моряците“ гостуват на Берое, а шуменци, които са с актив 6-12 – на Спартак Плевен, пише BGbasket.

Няколко силни серии на гостите през откриващата част доведоха до преднина от 7 точки за тях в края ѝ – 26:19. Много висока резултатност за отборите във втората десетка запази статуквото на почивката, когато таблото показваше 56:48 в полза на Шумен.

Страхотно начало на второто полувреме и серия от 14:2 на Черно море доведе до бърз обрат в резултата. Равностойна игра до края на третия период доведе до равенство след него – 74:74. Шумен поведе в първите минути на заключителната част, но нова отлична серия – този път от 16:2 за варненци реши мача в тяхна полза.

Тач Ънру и Къртис Джоунс вкараха по 25 точки за победителите, 24 плюс 11 борби добави Ейврил Уба, а 14 точки за победата вкара Венелин Христов.

За Шумен Уилфрид Ликей регистрира 25 точки и 7 борби, а с 23 плюс 7 асистенции се отчете Браян Камърън.

снимка: БК Черно море Тича

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации