8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Дават 10 000 лева в български град за трето дете

Най-четени

Още публикации

10 000 лв. еднократна помощ за трето дете в семейство на образовани и работещи родители, предвижда кметът на Горна Оряховица Николай Рашков. Новината съобщи той на фейсбук стграницата си в Деня на родилната помощ.

„100 000 лева сме предвидили в бюджета на общината, за да подкрепяме горнооряховски семейства!“, написа той.

„Надяваме се, че Общинският съвет ще утвърди бюджета, както и критериите, които сме изготвили и според които, работещи горнооряховски семейства, в които се роди трето дете, ще получават еднократна помощ от 10 000 лв. Това беше ангажимент, който поех, още преди да встъпя в длъжност като кмет“, се посочва в публикацията.

Идеята е да бъдат подкрепени образованите и активни млади хора на Горна Оряховица, които се решават да имат многочленни семейства и избират да отглеждат децата си в общината.

„И това ще бъдат най-сладко инвестираните пари на горнооряховските данъкоплатци!“, убеден е Николай Рашков.

В Деня на родилната помощ той гостува на екипа на Родилното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, заедно със зам.-кметовете Петя Иванова, Даниел Божанков и председателя на ОбС Огнян Стоянов. По традиция бебето, родено в навечерието на Бабинден  в Горна Оряховица получи специален подарък от Общината. Бебе Крисия е трето дете в семейство Илиеви от Горна Оряховица.

„Напълно е възможно, това да се окаже първото семейство, подпомогнато по новата мярка за стимулиране на раждаемостта“, обяви Рашков.

Пет са новородените бебета в отделението в момента, а десет деца  са се родили от началото на годината. Голям успех за лекарите в горнооряховското родилно отделение са и грижите, които успешно полагат за момиченце, родено във вторник с тегло от едва 1.980 кг“, допълва кметът.

Той поздрави с професионалния им празник началника на отделението д-р Михаил Милатович, старшата акушерка Снежана Белчева и всички техни колеги.

В Родилно работят и съвсем млади акушерки – Вилимира и Румина от Горна Оряховица. Те скоро завършват „Акушерство“ във великотърновския филиал на Медицински университет – Варна. Най- младите акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението.

снимка: Община Горна Оряховица

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации