12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Кметът на Вълчи дол дарява свой имот за приют за бездомни кучета

Най-четени

Още публикации

Идеята на Калоян Цветков е в бъдещия приют кучетата да живеят, докато не бъдат осиновени.

Кметът на Вълчи дол Калоян Цветков ще дари свой имот за изграждането на приют за бездомни кучета. „Поех този ангажимент в предизборната си кампания и ще го спазя, защото проблемът е сериозен. Теренът се намира в края на стопанския двор в града, не го използвам и смятам, че ако го даря на общината, ще има полза за хората, отколкото да пустее. Безпризорните кучета в общината са много, преди ден пред общината имаше глутница от 12 животни. Има и доста нахапани хора“, каза Цветков пред в. „Труд“.

Той съобщи, че тече проучване колко ще струва изграждането на приюта и посочи, че оптималният вариант е за финансирането да кандидатства местната инициативна група, в която Вълчи дол е заедно с Ветрино и Провадия, за  да се обследват територията и броя на животните. „Самият строеж ще е по-евтин от издръжката, но ако се кооперираме, финансовата тежест ще е поносима“, обясни Калоян Цветков.  

Идеята му е в бъдещия приют кучетата да живеят, докато не бъдат осиновени. „Има  доброволци, които желаят да помогнат, има и желаещи да осиновят домашен любимец, стига да е обезпаразитен, кастриран и здрав. Смятам, че по този начин ще успеем да намалим популацията на бездомните животни“, убеден е кметът на Вълчи дол.     

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации