10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 5, 2024

Макети на знакови български крепости намират място в Исторически парк

Най-четени

Още публикации

В Исторически парк строителството и добавянето на нови, привличащи интереса на туристите експозиции не спират. Подготвяме ново предложение към гостите ни и това е впечатляваща изложба от макети на знакови в българската история средновековни крепости. До момента бяха готови макетите на крепостта Овеч, на Търновград, Преслав, на Златната църква в град Велики Преслав и Болярска църква. Вече е готов и макетът на средновековната крепост Дръстър. На самия край на България, в центъра на днешния град Силистра, се намират останките на средновековния град Дръстър. Наследник на древния Дуросторум, наречен от византийците Доростол, той е една от най-древните крепости на територията на страната ни. Разкритите обекти ни дават повод отново да се възхищаваме на българските средновековни строежи, а проучванията в последните години карат историците и археолозите да се запитат дали не са открили местонахождението на дунавския дом на кан Омуртаг.

Всички макети в колекцията ще бъдат поставени във Второ българско царство и ще възбудят любопитството на посетителите да отидат и да ги видят на място. Така Исторически парк и община Ветрино се превръщат в център на културния туризъм в България, като насищаме другите културни обекти и градове с туристи.

източник:krasivovetrino.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации