24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Павел Попов: Община Варна влага средства в образованието и спорта за 2024 година

Най-четени

Още публикации

В новия проектобюджет за 2024 г. Община Варна залага на мащабни инвестиции в образователната инфраструктура и спортни съоръжения, обяви заместник-кметът по образование и спорт Павел Попов. Средствата за образование заемат рекордните 37% от общия бюджет на общината, възлизащи на 263,4 милиона лева, което е с 24 милиона лева повече от предходната година.

Основен акцент в бюджета е насочен към изграждане на нови и реновиране на съществуващи образователни съоръжения, включващи ясли, детски градини, училища и общежития. Проекти като новият комплекс за Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ и нови сгради за III ПМГ „Акад. Методи Попов“ са сред водещите инициативи.

Финансирането на тези амбициозни проекти става възможно благодарение на различни източници, включително средства от Инвестиционната програма на Министерството на финансите, програмата на Министерство на образованието и науката, както и Националният план за възстановяване и устойчивост.

Заместник-кметът Попов подчерта промяната в подхода към финансирането на спортни проекти, като се залага на реалистични и осъществими инициативи, в сравнение с предишни години, когато проектите често оставали само на хартия.

В допълнение към инвестициите в образованието и спорта, общината е увеличила и средствата за култура, които ще подкрепят традиционните фестивали и градски празници във Варна.

Тези планове и инвестиции подчертават ангажираността на общината към развитието на образователната и спортната инфраструктура в региона, което ще допринесе за повишаване качеството на образованието и спортните възможности за младите хора във Варна.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации