13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 11, 2024

Русия гори! Украински дронове поразиха терминал за втечнен газ

Най-четени

Още публикации

Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ „Новатек“ на балтийското пристанище Уст-Луга, съобщи тази сутрин губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко.

„Няма пострадали в резултат на пожара в терминала на „Новатек“ в пристанището Уст-Луга. Персоналът беше евакуиран“, написа Дрозденко в „Телеграм“. Той не посочи причините за пожара на пристанището, което е разположено в руската част на Финския залив.

Според руската информационна агенция „Шот“ в района са се чули няколко експлозии. Руското електронно издание „Фонтанка“ пише, че преди да бъде съобщено за пожара, местни жители са забелязали поне два дрона, които летят към Санкт Петербург.

„Украински дронове атакуваха през нощта района на пристанището в Уст-Луга (Ленинградска област)“, потвърждават руски военни блогъри в „Телеграм“.

„Газовият терминал и заводът на „Новатек“, разположени в крайбрежната зона, бяха атакувани от БЛА. По време на удара в пристанището са били няколко танкера. В резултат на експлозията една от цистерните се е запалила. Пожарът вече е локализиран“, гласи информацията.

В петък безпилотен самолет атакува петролен склад в граничещия с Украйна западна руска Брянска област. Ден по-рано бе нападнат и руски петролен терминал в Балтийско море.

снимка: Телеграм

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации