10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Вече може да плащаме и невръчените фишове на сайта на МВР

Най-четени

Още публикации

МВР пусна днес на сайта си новата версия на електронните си услуги за граждани и фирми. С нея става възможно да се прави справка и да се плати задължението и по все още невръчени наказателни фишове на пътната полиция.

За това съобщи в свой пост преди малко депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов. Услугата стана възможна според него след последните промени в Закона за движение по пътищата от лятото на миналата година.

В досегашната версия на е-услугите плащането можеше да се извършва само за връчените фишове. Освен това проверката изискваше от потребителя да знае серията и номера на фиша. В новата версия проверката може да се прави и по номер на свитеделството за правоуправление и ЕГН-то на водача.

Така потрeбителят разбира дали има издаден фиш и неговия номер и серия. После трябва да ги нанесе във формата за плащане и така може да реагира в рамките на 7-дневния срок, в който такива глоби се плащат с 30% отстъпка.

снимка: сайт МВР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации