15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Стартират дейностите по ремонта на Аспаруховия мост, вторият Аспарухов мост е заложен като етап от АМ „Черно море“

Най-четени

Още публикации

Предстои съвместна среща с АПИ за сключване на споразумението на Община Варна за основния ремонт на Аспаруховия мост и осигуряването на средствата. Това каза днес кметът на Община Варна Благомир Коцев по време на срещата с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в Областна администрация – Варна.

Стартирането на дейностите по основния ремонт на Аспаруховият мост във Варна е една от двете най-значими задачи, които са планирани за изпълнение през настоящата 2024 година, заяви министър Цеков на брифинг, след срещата, в който участие взеха и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов, както и изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД инж. Лозко Лозев.

При областния управител проф. Андрияна Андреева заедно с народни представители от региона се обсъдиха предстоящото проектиране, ремонтът и укрепването на моста. Финансирането е по линия на АПИ, но в проекта се залагат и дейностите, които са задължение на общината – парапети, тротоари, спирки на градския транспорт, велоалея, осветлени е и др. Министърът  подчерта, че текущите ремонти за поддържане на настилката на моста ще бъдат извършени планово през настоящата година, а за проектирането му и за основния ремонт догодина ще бъде сключено споразумение между МРРБ и Община Варна. То ще е за конструктивно укрепване на колоните на Аспаруховия мост, тъй като съоръжението не отговаря на съвременните изисквания за земетръс. От АПИ бяха категорични, че ремонтите ще се извършват поетапно, без да се затваря движението по моста.

По отношение на Втория Аспарухов мост министър Цеков заяви, че е предвиден като първа фаза на планираното строителството на Автомагистрала „Черно море“ и по–далечния обходен път на Варна в направление Белослав.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации