5.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 21, 2024

Заместник-кметът Диан Иванов нареди всички дирекции в Общината да са готови да защитят бюджетите си по време на общественото обсъждане

Най-четени

Още публикации

Всички Дирекции в Общината Варна да имат готовност с цялостни доклади за планираните си дейности и да са готови да защитят бюджета си по време общественото обсъждане, което ще се проведе на 25 януари, четвъртък, от 17:00 ч. до 19:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. Това нареди заместник-кметът Диан Иванов, по време на седмичната оперативка в Общината.

Той посочи още, че трябва да се изготвят списъци на всички сгради, собственост на Община Варна, включително и отдадените за ползване от различни институции и организации. Целта е да се извърши енергийно обследване и изготвяне на технически паспорти на сградите. Така те ще могат да кандидатстват различно финансиране за градски проекти, което  се очаква да бъде достъпно още преди средата на тази година, обясни Иванов.

На срещата беше възложено да се изготви доклад за всички възможности за кандидатстване за техническа помощ и осигуряване на компютри, от които Община Варна има остра нужда. Заместник-кметът подчерта, че е също от изключителна важност да се осигури финансиране за почистването на охранителни канали и дерета в града.  

На оперативката стана ясно, че Общината е получила положително становище от Областната администрация на заявеното желание за управление и стопанисване на Младежката площадка в Морската градина, която е в окаяно състояние. Документацията по казуса е придвижена в София и се очаква решение на Министерския съвет, беше докладвано от експертите. За съжаление, теренът, на който е разположена бившата атракция „Бобслей“, от 2008 година е частна собственост и не може да бъде стопанисван от Община Варна, показва проверката на документацията.

Подготвени са карти с локациите на текущите улични и ВиК-ремонти, които да се разпространят за улеснение на гражданите. Очакваме да се попълни графикът и ще бъде предоставен на пресцентъра, обясниха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Продължава проверката по казуса за строежа на ул. „Сливница“ № 20 по повод ремонтни дейности в двора на къщата – архитектурен паметник и разрушаването на прилежащата към нея ограда, с цел изграждане на „зимна градина“. Към момента се анализират правните действия на основата на кореспонденцията с Министерството на културата. До изясняване на детайлите по случая, ремонтът е спрян със заповед на кмета.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации